Nu var det ett tag sedan, minsann! Tid har gått, dofter har provats.
Mitt senaste gratissample jag fick när jag gjorde en beställning från Kicks var Juicy Couture Viva La Juicy Glacé. Jag kan ju avslöja att jag liksom många andra, tänker på velourdresser i rosa, rosa rosetter, bling bling och sockriga dofter när jag tänker Juicy. Minns ni kanske de där byxorna som en del hade i början på 00-talet där det stod "Juicy" på baken? Hmm, just så. Juicy Couture har släppt en hel del dofter och många av dem är söta flankers till söta Viva La Juicy, lanserad 2008. Även Viva La Juicy Glacé är en flanker på denna populära doft och släpptes under detta året 2017. Jag råkar faktiskt ha Viva La Juicy då jag fick den på köpet en gång när jag köpte en annan flaska (så schyssta personer i parfymgruppen jag är med i) och även om jag tycker den är rätt trevlig i sin kola-och kaprifolaura, så är det inte en doft jag hade lagt pengar på själv. Kan ändå förstå dess popularitet då den är söt, lättillgänglig, flörtig, fruktig och livlig. 

Och Viva La Juicy Glacé, vad sägs om den? Vid första sniff efter att ha sprutat några generösa sprut på såväl handleder och hals så är det absolut ingenting som får mig att höja på ögonbrynet, vare sig av förundran, förvåning eller äckel. Ingenting. Den doftar precis som jag kunde tänka mig att den kunde göra - söt saft (eller varför inte juice), fruktkompott av odefinierat slag, kanske lite glassdrink, kanske lite godis av olika slag, vad vet jag, sött sött sött. Ungefär så. Det är inte otrevligt på något vis men det är inte ett dugg originellt. En riktig dussindoft eller dubbeldussindoft. En blir sällan förvånad. 
 
 
Sorbet ska tydligen vara en framträdande not i Viva La Juicy Glacé och det är väl därför den heter Glacé (det är ett ord som ska vara lånat från franskans glacer och som innebär att frysa något, även att glasera något så det skiner och glänser...). Om det finns någon form av ursprungssorbet så är det väl den som noten ska efterlikna - en lätt kyld, fruktig not med aningen citrus i. Visst, om jag vill så kan jag föreställa mig en skål i glas med några kulor glänsande, smältande och uppfriskande sorbet i. Känner väl spontant att det är en något odefinierad not eftersom det finns så många olika typer av sorbet egentligen - hallon, mango, tomat, champagne, anklever...(glad att den inte luktar anklever dock, uuusch). 
 
När jag doftar på Viva La Juicy Glacé så tänker jag på uppsötad, lätt, sprakande citrus. Kanske lite grenadine eller druvjuice. Någon odefinierbar rosa blomma (visar sig vara jasmine men i min näsa doftar den minsann rosa!). Som en alldeles lagom varm försommardag?Juicy Couture Viva La Juicy Glacé är helt klart en lättburen doft som kommer gå hem hos många 14-16 åringar som kanske får sin första riktiga parfym. Den kan givetvis också passa en 75-årig man som vill dofta som en fruktdrink/fluffig rosa pälskudde eller en kontorsdam som gillar att bära söta dofter. Den kan givetvis passa alla! Men jag tror att den i synnerhet vänder sig till en yngre marknad för det är där den kommer gå hem, likt många kändisdofter eller andra dofter som i synnerhet bygger på söta, fruktiga noter. Det är inte min kopp te alls men sannerligen andras...läskeglas?
 
Hållbarheten är inget att hurra för. Koncentrationen är en Eau de Parfum och jag tycker att en edp ska ge betydligt mer än 2-3 timmar på huden - att Viva La Juicy Glacé frontas av en glittrig och slät Candice Swanepoel och marknadsförs till unga tonårstjejer, är inte en ursäkt för att leverera så kass hållbarhet. Att respektera kunders pengar tycker jag är viktig som företag. 
 
Summa summarum ändå, Viva La Juicy Glacé är en söt, saftig (bokstavligen saftig som i saft) och fruktig doft som säkert kommer bli populär - eller så kommer den helt försvinna i havet av andra dofter i söta, blingade förpackningar som finns att tillgå på marknaden. Juicy-fans kommer gilla den. 
 
 
Topp: sorbet, päron, cassis (svartavinbärsblad) mandarin orange (vilket är småcitrus eller mandarin)
Hjärta: jasmine, apelsinblomma
Bas: amber, vanilj, sandelträ