Idag är en dag som vagt börjar påminna om våren. Solen skiner, temperaturen har gått upp några grader, isen har börjat smälta! Fantastiskt! Det är även fredag och en dag som passar ypperligt för bärandet av Prada Candy Sugar Pop, den senaste i serien Candy's (originalet Prada Candy - min favorit - lanserades 2011).
 
Såhär tänker jag om Sugar Pop - det fredag förmiddag, man tillbringar dagen på en halvtom strand, solen lyser och man har på sig stora, spexiga solglasögon. I näven finns en bubblig citronfanta och på sig har man en supermjuk, nytvättad tunn kofta som doftar sköljmedel. Om man gräver lite i väskan så hittar man rosa bubbelgum och såna där blå-rosa syrliga godisar (Bubblizz heter de visst!). Lat dag helt klart. Men på kvällen väntar fest av något slag, kanske pommes och milkshake på ett dinerliknande hak, neonskyltar, sockervadd och med kul glatt sällskap! Kanske den här sången i hörlurarna. 
 
Typ så tycker jag att Candy Sugar Pop doftar - som en fantastiskt härlig lat och kravlös dag på stranden med socker i käften och bra musik i hörlurarna. Sugar Pop är verkligen inte sötsliskig eller påträngande (lite smaksak kanske men ta vilken kändisdoft som helst i butiken och den kommer garanterat att vara sötare) utan mer mjuk och väään. Den öppnar med en citrus-fizzyness som känns både sprakande och energisk och när citrusen tonar ner sig (utan att försvinna helt) så lämnar den plats för angenäma bomulls-och bubbelgumsnoter. Citrusens syrlighet finns kvar i bakgrunden och balanserar godissötman och det är just där jag tycker det doftar som att man har borrat ner huvudet i en påse Bubblizz! När de puffiga godismolnen har puffat klart så landar hela kompositionen i någon slags fluffig vanilj-mysk-bas. Mmmmm. 
 
Vem är Sugar Pop-bäraren? Hmm, vem som helst som gillar Sugar Pop (och söta, fluffiga dofter) kan givetvis använda den. Parfym har inget kön, ingen ålder och så vidare - allt sånt är bara marknadsföring och det går vi ju inte på (eller jo, jag går på tricket med snygga förpackningar men sånt är livet). 
 
Kan vi också bara prata om flaskan? ALLA  Candy-flaskor är så himla söta och passar utmärkt som prydnad (form och funktion måste inte vara tråk-funkis) men Sugar Pop tar nog sjutton priset ändå. 60-talspastellig så det förslår i ljusaste himmelsblå, pudrigt rosa, renaste vit, guldig och med solgul botten. Kanske en av de finaste flaskorna jag någonsin sett!
 
Top: bergamottblad, citrus, bergamott och rött äpple
♥ blomsternoter (floral notes) och vit persika
Bas: karamell, vanilj
 

Kommentera

Publiceras ej